Eduskunta haluaa pikavippien korot kuriin

Pikavippien korkokattojen säätäminen on poikinut harvinaisen lakialoitteen. Jokainen kahdeksasta eduskuntaryhmästä on esittänyt lakialoitteissaan pikavippien korkokaton toimivuuden puolesta.

Lisääkö luotto talouden joustavuutta?

Pitäisi ostaa lahjoja tai tekisi mieli lomamatkalle, mutta rahaa ei ole. Tulee houkutus vinguttaa luottokorttia tai tilata pikavippi tai kulutusluotto. Elämän rahoittamisessa luotolla on kuitenkin riskejä.

Trustbuddy meni konkurssiin

Pienikokoisia vertaislainoja tarjonnut lainayhtiö Trustbuddy on keskeyttänyt toimintansa. Trustbuddyn hallitus kertoi, että yhtiö on haettu konkurssiin vararikon takia.

Jo teini-ikäiset tottuneet lainaamaan rahaa

Lähes jokainen nuori tai nuori aikuinen on joskus lainannut rahaa kaverilta, ilmenee TarkkaFyrkka-kyselystä. 85 prosenttia kyselyyn vastanneista 15 – 24 -vuotiaista oli lainannut joskus rahaa kaverilta

Syksy tuo monenlaista menoerää

Etenkin lapsiperheissä syksy tietää monenlaisia kulueriä. Tulee suurempia ja pienempiä ostoksia, kun koulu ja harrastukset alkavat ja kenkä- ja vaatevarastoa joutuu ehkä uusimaan.

Sosiaalinen luototus leviää

Sosiaalista luottoa aiotaan tarjota aiempaa laajemmin, kertoo Yle. Tällä hetkellä sosiaalisia luottoja saa lähinnä suurissa kaupungeissa, mutta toimintaa ollaan aloittamassa myös Kainuussa.